Start van hoofdcontent

Politiek

nl

PvdA wil oud-eigenaren MC Slotervaart niet terug

19 maart 2019, 16.46 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De PvdA voelt er weinig voor dat zorgondernemers Loek Winter en Willem de Boer opnieuw een rol krijgen in het failliet gegane MC Slotervaart.

Vrijdag kwam vastgoedontwikkelaar Zadelhoff met een verrassende mededeling. Ze hebben een deal bereikt met de gewezen aandeelhouders van het Slotervaart en zijn bereid 45 miljoen euro uit te lenen om de schuldeisers af te betalen en het pand in Nieuw-West te kopen.

Lees ook: Gemeente uit zorgen over rol oud-eigenaar bij akkoord MC Slotervaart

De PvdA-fractie stelt daar vandaag schriftelijke vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. Raadslid Carolien de Heer schrijft dat ze het 'onwenselijk' vindt als via deze constructie Winter en De Boer weer mede-eigenaren van het pand worden. Ze wil weten of verantwoordelijk wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ordening, GroenLinks) dezelfde mening is toegedaan.

Lees ook: Schuldeisers willen tientallen miljoenen van failliet MC Slotervaart

In een eerste reactie liet de gemeente al weten 'zorgen' te hebben over het bod van Zadelhoff, Winter en De Boer. de gemeente Amsterdam heeft nog altijd het recht van eerste koop op het pand van MC Slotervaart. Zadelhoff-directeur Maarten Feilzer zegt vandaag opnieuw tegen AT5 binnenkort met de gemeente om tafel te gaan.