112

Politie zoekt informatie over beschieting vader en dochter Amstelveen

19 maart 2019, 22.05 uur · Aangepast 20 maart 2019, 08.53 uur · Foto: Inter Visual Studio

Whatsapp

De politie is op zoek naar informatie over het schietincident afgelopen zaterdag in Amstelveen Westwijk. Een 55-jarige man en zijn dochter van 17 werden die dag neergeschoten bij hun woning in de straat De Grote Wielen.

Het is rond 12.00 uur in de middag als vader en dochter de oprit van hun huis op komen rijden. Als zij de auto uitstappen, komen er twee mannen met vuurwapens op hen af. Er wordt duidelijk gericht geschoten. De man krijgt een kogel in zijn been en een andere kogel schampt zijn dochter. Vlak na de beschieting wordt de buurt afgezet, ook omdat het erop lijkt dat de daders voor vertrek explosieven hebben achtergelaten. Dit blijkt loos alarm. Beide slachtoffers hebben het ziekenhuis weer kunnen verlaten en verblijven momenteel voor de veiligheid op een andere locatie. Of dit incident ook een liquidatiepoging was, is nog niet bekend. De politie houdt momenteel rekening met een beschieting. 

Lees ook: Twee gewonden bij schietpartij in Amstelveen

Vluchtroute
De beschieting is uitgevoerd door twee mannen, maar mogelijk is er een derde man betrokken geweest. Volgens getuigen vluchtten zij vermoedelijk weg in een zwarte Renault Megane of CAPTUR 5 deurs, een hatchback, of een auto die hierop lijkt. De mannen zijn na het schietincident De Grote Wielen uitgereden en zijn daarna via de Marshallsingel naar de Asserring gegaan. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor.

Lees ook: Slachtoffers schietpartij Amstelveen zijn vader (55) en dochter (17)

Omdat de beschieting midden op de dag was hoopt de politie dat er mensen zijn die getuige zijn geweest van het schietincident of de schutters hebben zien vluchten. De politie hoopt in contact te kunnen komen met iedereen die informatie heeft. Van de beschieting zijn er momenteel geen beelden beschikbaar. Mocht iemand daarom een beveiligingscamera hebben hangen in Westwijk of eventuele beelden hebben van een dashcam dan komt de politie ook graag met deze mensen in contact.

Whatsapp