Stad

Cherylle op zoek naar 'vier helden' na scooterongeluk in Centrum

20 maart 2019, 13.32 uur · Aangepast 20 maart 2019, 13.48 uur

twitter: @Menno020
twitter: @Menno020

De Amsterdamse Cherylle werd begin maart aangereden door een scooter in het centrum. Nu is ze op zoek naar de mensen die haar hebben geholpen en een tweede aanrijding met een tram wisten te voorkomen. 

Het incident gebeurde op 10 maart rond 15.00 uur op de Nieuwezijds Voorburgwal, schrijft de vrouw op Facebook.

De Amsterdamse kwam na de botsing met een scooter met een klap op de trambaan terecht. Het slachtoffer brak haar enkel op twee plaatsen en kon daardoor niet meer overeind komen. Een automobilist en twee inzittenden zagen het ongeval gebeuren en kwamen direct in actie. De bestuurder parkeerde haar voertuig op de trambaan, zodat een tweede aanrijding met een tram kon worden voorkomen.

Dubbele breuk
Een vierde persoon die te hulp schoot was een Engelssprekende man. Volgens het slachtoffer verleende hij eerste hulp en kalmeerde hij Cherylle, die veel pijn had vanwege de dubbele breuk in haar enkel.

Cherylle wil graag in contact komen met haar 'vier helden', zoals ze ze noemt. In de auto zaten drie vrouwen, van wie er twee een hoofddoek droegen. Een van hen is verpleegkundige, de tweede is geneeskundestudent. De man had asblond haar.

'Eeuwig dankbaar'
'Deze vier mensen ben ik eeuwig dankbaar en ik zou ze zo graag willen vinden om ze te bedanken', schrijft Cherylle. 'Heeft iemand dit verhaal gehoord en kunnen jullie me helpen deze helden te vinden?'