Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verliest oefenduel in Leverkusen bij weerzien met Peter Bosz

20 maart 2019, 16.30 uur

Ajax heeft de oefenwedstrijd met Bayer Leverkusen vanmiddag met 2-1 verloren. Ajax kwam nog wel op voorsprong, maar stapte uiteindelijk dus toch met een nederlaag van het veld tegen de ploeg van voormalig Ajax-coach Peter Bosz.

Erik ten Hag stuurde in Leverkusen een mix van ervaren krachten en jonge talenten het veld in. Zo stonden onder anderen Joël Veltman en Klaas-Jan Huntelaar in het veld met Jong Ajax-spelers als Dean Solomons, Boy Kemper en Danilo Pereira. 

Die laatste zorgde na een kwartier voor de Amsterdamse voorsprong. Vlak voor rust werd die voorsprong echter ongedaan gemaakt door Karim Bellarabi, waardoor beide ploegen gingen rusten met een tussenstand van 1-1. 

Vlak na rust kwamen de Duitsers zelfs op voorsprong en tien minuten later kreeg Ajax een volgende tegenvaller te verwerken toen Zakaria Labyad het veld moest verlaten met een blessure. Het is onduidelijk hoe ernstig de blessure van de Marokkaans international is.

Het eerstvolgende competitieduel van Ajax is op 31 maart. Dan komt koploper PSV op bezoek en kan het gat met de Eindhovenaren weer verkleind worden naar twee punten.