Ajax

Dennis Bergkamp gaat talenten van Jong Almere trainen

21 maart 2019, 14.04 uur

Whatsapp

Voormalig Ajax-icoon Dennis Bergkamp heeft een nieuwe klus, hij is per direct trainer van het beloftenelftal van Almere City.

Dit meldt Omroep Flevoland.

Mitchel Bergkamp
De club laat weten dat Bergkamp op dinsdag en donderdag trainingen voor de Almeerse talenten gaat verzorgen tot het einde van het seizoen. De oud-international is aangetrokken, omdat Jong City-trainer Ivar van Dinteren meer tijd nodig heeft voor zijn rol als assistent bij het eerste. Jong Almere staat 15e in de Tweede Divisie. Het blijft alleen bij training geven, Bergkamp zal tijdens wedstrijden geen plaatsnemen in de dugout. Zijn zoon Mitchel voetbalt ook bij Jong Almere. 

Assistent bij Ajax
De 49-jarige Bergkamp werd acht jaar geleden assistent van Frank de Boer. Toen Peter Bosz vijf jaar later coach werd bleef hij lid van de technische staf. En toen Bosz een jaar later al naar naar Borussia Dortmund vertrok, was hij ook nog een half jaar de assistent van Marcel Keizer. Toen Keizer in december 2017 werd ontslagen moest ook Bergkamp weg. Het duurde even voordat hij echt weg was, want Bergkamp was het niet eens met zijn ontslag. In de zomer van 2018 werd zijn contract alsnog ontbonden na een financiële regeling. 

Whatsapp