Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Politici in gesprek over verkiezingsuitslag op festival Samen tegen Racisme in Pakhuis de Zwijger

21 maart 2019, 15.48 uur · Foto: Pakhuis de Zwijger

In Pakhuis de Zwijger wordt vanavond het festival 'Samen tegen Racisme' gehouden, op de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie.

Het festival is georganiseerd door Pakhuis de Zwijger en het Comité 21 maart, vernoemd naar de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie, en begint om 19.00 uur. 

Naast muziek, kunst en films, vinden er ook gesprekken plaats tussen politici en bestuurders. Sprekers als wethouder Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter van Bij1 Sylvana Simons en fractievoorzitter van DENK Mourad Taimounti worden verwacht. 

Duiding verkiezingsuitslag
Het doel van het programma is het duiden van de verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten. Vragen worden gesteld over: Hoe zit het met internationale en nationale trends rondom opkomst van extreemrechts in de politiek? En hoe kunnen we daarop reageren en een alternatief laten horen als diverse stad Amsterdam? 

Ook zal het gaan om belangrijke beleidsvraagstukken in de stad als het gaat om aanpakken van racisme en discriminatie. En het bevorderen van kansengelijkheid binnen verschillende domeinen, zoals het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Anti-racisme-demonstratie
Het festival is onderdeel van het uitgebreide programma van Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart tijdens de Week tegen Racisme (18 tot en met 23 maart). De week wordt zaterdag afgesloten met een landelijke anti-racisme-demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur op de Dam en eindigt bij het monument voor de Februaristaking, de Dokwerker.