Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ontevreden Bijenkorfverkopers houden 'Dwaze Zaterdagen' voor beter loon

21 maart 2019, 22.59 uur · Aangepast 21 maart 2019, 23.17 uur

Deze zaterdag vindt de eerste van de Dwaze Zaterdagen in de Bijenkorf plaats. Deze keer wordt het niet rennen voor korting, maar protesteren voor loon. Klanten worden volgens vakbond FNV de komende weekenden 'op een positieve manier verrast.'

Voor een fulltime baan krijgen Bijenkorfwerknemers volgens vakbond FNV een maandloon van 1.750 euro bruto. 'De medewerkers hebben sinds 2017 geen loonsverhoging gekregen. Na ruim een jaar onderhandelen is de Bijenkorf bereid om de lonen met 1,5% te verhogen', aldus de vakbond.

De medewerkers vinden deze loonsverhoging niet realistisch, omdat de inflatie van alleen dit jaar al 2,2% bedraagt. De winkelmedewerkers willen bovenop de voorgestelde 1,5% een loonsverhoging van 3,5%. ‘Op die manier kunnen we de hogere energierekening, de duurdere huurprijzen en de boodschappen tenminste betalen', aldus een winkelmedewerker.

Aankomende zaterdag vindt de eerste actie uit de reeks plaats in het warenhuis in Amsterdam, tussen 14.00 en 16.00 uur. Wat er precies gaat gebeuren is nog een verrassing.