Stad

Unieke torens openen hun deuren tijdens Open Toren Dag

23 maart 2019, 18.01 uur · Aangepast 23 maart 2019, 20.32 uur

AT5

De Marathontoren op het Olympisch stadion is nou niet een plek waar je dagelijks komt, maar vandaag heeft zij haar deuren geopend voor publiek. In totaal waren 21 historische én nieuwe torens vandaag te bezoeken voor de 7de editie van de Open Toren Dag.

Naast bekende torens als de A'dam Toren en De Bijenkorf, waren er dit jaar twee bijzondere nieuwkomers: de Marathontoren op het Olympisch stadion en het Van der Valk Hotel aan de Amstel. 

Boven op de Marathontoren werd in 1928 het Olympisch vuur voor het eerst ontstoken. Vandaag was de toren volgeboekt met rondleidingen. 'We staan nu op bijna 33 meter boven het stadion. Wij hebben deze dag de toren opengesteld zodat mensen op zo'n unieke plek naar het uitzicht over de stad kunnen kijken.'

Statushotel
Het QO hotel bij Overamstel doet, ondanks ze pas een jaar open zijn, voor de tweede keer op rij mee. Het hotel vindt het belangrijk om de buren te betrekken. 'Je probeert met je buurt te connecten, je wil niet alleen maar een statushotel zijn', aldus Wouter Wolters, event manager van het hotel. De cocktailbar die normaliter pas om 17.00 uur 's middags opengaat is dit keer al om 10.00 uur 's ochtends open gegaan. En daar was veel belangstelling voor.