Stad

Crowdfunding voor vervolg op docu 'Het beste voor Kees', voorpremière in Johan Cruijff Arena

24 maart 2019, 20.20 uur · Aangepast 24 maart 2019, 21.15 uur

Documentairemaker Monique Nolte is een crowdfunding-actie gestart om een vervolg te kunnen maken op de documentaire 'Het beste voor Kees'. In ruil voor hun gift zijn donateurs als het zover is welkom op de voorpremière, die zal plaatsvinden op een wel heel bijzondere locatie: de Johan Cruijff Arena.

'De directie van de Johan Cruijff ArenA stelt het stadion beschikbaar om - als de documentaire af is - daarin met maximaal 50.000 mensen via verschillende speciaal voor dit doel opgehangen schermen naar 'Kees vliegt uit' te kijken!', zegt Nolte op Facebook op de fanpagina van de documentaire, die bijna 60.000 likes heeft.

Vaak gevraagd naar vervolg
Nolte startte in 2008 met de opnames voor 'Het beste voor Kees', een documentaire over de autistische Kees Momma. De documentaire kwam uit in 2014 en werd vervolgens veelvuldig bekeken en geprezen. Sindsdien is Nolte vaak gevraagd of er een vervolg komt, waarvoor ze ook al de nodige beelden geschoten heeft. Maar om daadwerkelijk een vervolg te kunnen maken heeft Nolte meer geld voor nodig.

'Ik wil daarvoor niet aankloppen bij de gevestigde media, omdat die geen ruimte bieden om meer met het filmmateriaal te doen dan enkel uitzenden, wat ik juist wél wil', zegt Nolte. 'Met het filmmateriaal kunnen we bijvoorbeeld ook educatiekits en trainingen ontwikkelen voor werkgevers en docenten die mensen met autisme op school of het werk (beter) willen begeleiden.'

'Grootste voorpremière ooit'
Voor 17,50 euro kunnen donateurs co-producent worden van het vervolg en zo dus uitgenodigd worden voor de spectaculaire voorpremière. 'Daarmee bent u getuige van een uniek event dat zo het Guinness Book of Records in kan: de grootste voorpremière van een film ooit gehouden!', zegt Nolte.