Ajax

Supporters FC Twente boos op Ajax: mogelijke kampioenswedstrijd mag niet in Arena

25 maart 2019, 15.29 uur · Aangepast 25 maart 2019, 16.43 uur

Supporters van FC Twente zijn boos op Ajax omdat de mogelijke kampioenswedstrijd op Goede Vrijdag op De Toekomst moet worden gespeeld. Daardoor zijn er slechts 185 kaarten voor de uitsupporters beschikbaar. De Twentse supportersvereniging Vak-P wil de wedstrijd boycotten.

Op dit moment is FC Twente met afstand koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Op 19 april, als de ploeg het opneemt tegen Jong Ajax, kan FC Twente kampioen worden.

Waanzin
Daarom is het volgens Vak-P 'totale waanzin' dat de wedstrijd op De Toekomst moet worden gespeeld en niet in de Arena, schrijven ze op Facebook. 'Bedenk dan ook nog eens dat (als we zo doorgaan) we daar wellicht kampioen kunnen worden, dan is het organiseren van zo’n wedstrijd op een 'amateurcomplex' natuurlijk totale waanzin.'

In plaats van een bezoek aan de wedstrijd, wil de supportersvereniging een zogenoemde Homeless Party in Amsterdam organiseren: een alternatieve plek waar de Twente supporters samenkomen. Welke locatie ze op oog hebben, is nog niet bekend.

Vak-P roept de supportersvereniging op om vooral met de trein of met eigen vervoer te komen omdat 'bussen makkelijk kunnen worden tegengehouden'. 

Begrip
Ajax begrijpt de onvrede bij de supporters van Twente, laat een woordvoerder weten, maar blijft wel aan De Toekomst vasthouden. 'Wij maken ook geregeld mee dat we meer supporters mee willen nemen dan in het uitvak passen. Maar De Toekomst is de thuishaven van Jong Ajax en we zien nu geen reden om daarvan af te wijken.' Ook stelt Ajax dat er al meer kaarten voor het uitvak beschikbaar zijn gesteld dan gewoonlijk. 

FC Twente staat 11 punten voor op nummer twee Sparta. Jong Ajax staat elfde.