Stad

Protestlied over scooters naar de rijbaan met 'glansrol' voor Halsema

25 maart 2019, 17.50 uur · Aangepast 25 maart 2019, 21.47 uur

Nog twee weken en dan is het zover: dan moeten de snorscooters het fietspad af en de weg op. Voor fietsers een verademing, maar de scootergebruikers maken zich grote zorgen om hun veiligheid. Zo ook Amsterdammer Gino Bronkhorst, die met een ludiek protestlied burgemeester Halsema uitnodigt voor een ritje op zijn scooter.

'Ik ben het absoluut niet met de maatregel eens en met mij velen', zegt de 25-jarige scootergebruiker, die al jarenlang met veel plezier door Amsterdam rijdt. Hij kwam gelijk in actie toen hij hoorde dat het plan echt op 8 april door zou worden gevoerd. 'Nou kon ik het bij een bericht laten, maar ik heb het iets creatiever aangepakt', vertelt hij trots.

Lees ook: Snorfietsers moeten vanaf april verplicht de rijbaan op

Samen met zijn vrienden maakte hij een protestlied, met een 'glansrol' voor burgemeester Halsema. Bronkhorst gebruikte als grap een foto van haar hoofd om haar mee te laten zingen. 'Ik hoop dat ze het ziet en bij mij achter op de scooter wil stappen om te zien hoe gevaarlijk het gaat worden.' Hij denkt dat ze het grapje wel kan waarderen.

Vriendelijk bedankt
Tot op heden heeft de burgemeester nog niet gereageerd, maar het is ook wethouder Dijksma, die voor de maatregel verantwoordelijk is. Zij bedankt vriendelijk voor het verzoek om achter op zijn scooter te springen. Er is volgens haar uitgebreid onderzoek gedaan en dit is de meest verkeersveilige oplossing, maar ze snapt dat het even wennen wordt voor de Amsterdammers.

Gino Bronkhorst hoopt met zijn lied een groot publiek te bereiken. Het zou niet de eerste keer zijn dat dat hem lukt. Zijn 'Facebook-vriendentest' kreeg in 2017 landelijk veel aandacht