Start van hoofdcontent

Stad

nl

Cartoonist doet aangifte wegens nieuwe doodsbedreiging richting Baudet

26 maart 2019, 13.30 uur · Aangepast 26 maart 2019, 13.44 uur

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer heeft aangifte gedaan van bedreiging aan het adres van Thierry Baudet. De bedreiging werd op Facebook geuit als reactie op een cartoon van Oppenheimer.

In de cartoon, die zaterdag in NRC Handelsblad stond, is Baudet te zien in bruin uniform met een wereldbol balancerend op zijn vinger. De prent is een verwijzing naar de film The Great Dictator van Charlie Chaplin, een politieke satire op onder meer Nazi-Duitsland en Adolf Hitler. 

Lees ook: Vrouw (21) aangehouden voor bedreiging aan adres Baudet bij antiracisme-demo

'Er moet zo snel mogelijk iemand opstaan om deze neo-nazi, fascist, racist, seksist, nationalist en eufemistisch, extreem-rechts, en pro-raszuiverheid persoon van kant te maken...', luidt de reactie onder de prent waarvan Oppenheimer aangifte heeft gedaan.

Lees ook: Politie onderzoekt doodsbedreigingen aan adres Baudet tijdens antiracisme-demo

'Bij dreigen met fysiek geweld zoals hier, tegen mij of tegen anderen doe ik ALTIJD aangifte', zegt Oppenheimer op Twitter. 'Je mag het met mij eens of oneens zijn. Je mag het met de politici die ik op de korrel neem eens of oneens zijn. Liefst middels argumenten, bij gebrek daaraan mag er gescholden worden. Maar er zijn grenzen', zei hij eerder al op Facebook.