Politiek

Wethouder laat ict-storingen gemeente onderzoeken

27 maart 2019, 17.30 uur · Aangepast 28 maart 2019, 08.57 uur

Whatsapp

De gemeente kampte maandag voor de derde keer in korte tijd met een computerstoring. Daarom wordt er nu een onderzoek ingesteld, om maatregelen te kunnen treffen. 'Zo weten we hoe we de storing in de toekomst sneller kunnen verhelpen.'

De storing was maandagmiddag pas na drie uur opgelost. Dat kwam volgens wethouder Touria Meliani (ict) doordat hardware die gebruikt wordt om verbindingen tot stand te brengen, uitviel. Vervolgens lukte het niet om automatisch door te schakelen naar een reserveonderdeel.

Lees ook: Urenlange storing bij gemeente voorbij; maar oorzaak is nog onbekend

Daardoor was de site onbereikbaar en lag het gemeentelijke telefoonnummer 14020 plat. Bovendien konden burgers niet geholpen worden op de stadsdeelkantoren. 

Meer storingen
Op 18 februari en 7 maart had de gemeente ook al te maken met een storing. Volgens de wethouder staan deze daarentegen op zichzelf. 

Zo zou de eerste storing veroorzaakt zijn door een menselijke fout bij werkzaamheden aan de firewall. Op 7 maart werkten twee applicaties niet, waardoor zelfs de commissievergadering moest worden afgelast. 

Lees ook: Commissievergadering afgeblazen door technische storing

Wel is het opvallend dat het herstellen bij meerdere storingen langer duurde dan verwacht. Meliani laat voor het zomerreces weten hoe dit in de toekomst verbeterd kan worden. 

Whatsapp