Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inzamelingsactie voor dochter van overleden tatoeëerder Yoji Harada

30 maart 2019, 16.32 uur · Aangepast 30 maart 2019, 17.56 uur

De van origine Japanse tatoeëerder Yoji Harada is afgelopen donderdag op 46-jarige leeftijd overleden. Nabestaanden hebben een fundraising gestart voor zijn dochter Sidney.

Ami James heeft een video geüpload op de website Gofundme waarin hij vertelt dat hij droevig nieuws heeft. De nabestaanden zijn bezig met Harada terug te halen naar Amerika, waar hij woonde voordat hij naar Amsterdam kwam.

In de video vertelt hij ook dat hij een fundraising is gestart en of iedereen wil helpen. Het geld is bedoeld als trustfonds voor zijn dochter Sidney, de peetdochter van James. 'Als iemand wil helpen, zou dat geweldig zijn voor haar toekomst.' 

Lees ook: Miami Ink-ster Yoji Harada opent tattooshop in Jordaan

Miami Ink
De Amerikaanse realityshow Miami Ink, waar Harada een hoofdrol in had, trok wereldwijd miljoenen kijkers. Yoji Harada kwam in 2016 naar Amsterdam om hier zijn carrière voort te zetten. Samen met Amsterdammer Ben de Boef tatoeëerde hij vanuit de Jordaan.

Ben vertelt erg te zijn geschrokken van het nieuws. 'Ik kreeg kort voor zijn dood te horen dat last had van zijn hart. Dat hij nu is overleden schrik je toch van. Dat komt hard aan.' Ben kijkt terug op een mooie samenwerking. 'We hebben een hele leuke tijd gehad. We hebben veel gepraat over moeilijke dingen, maar vooral veel lol gemaakt.'

Wat de doodsoorzaak van de tatoeëerder is geweest, is vooralsnog niet bekend.