Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte bedreiging antiracismedemo: 'Baudet heeft niets van mij te vrezen'

2 april 2019, 10.59 uur · Foto: Inter Visual Studio / Robby Hiel

Thierry Baudet heeft 'niets te vrezen' van de vrouw die na een antiracismedemonstratie werd aangehouden op verdenking van bedreiging van de Forum voor Democratie-leider.

Tijdens de demonstratie riep de 21-jarige vrouw uit Nijmegen 'als je Thierry dood wilt schieten, roep dan paf'. Dit werd gezien als een bedreiging en ze werd hiervoor later opgepakt. De advocaat van de verdachte heeft nu een statement uitgebracht.  

Lees ook: Verdachte bedreiging Baudet weer vrij, maar moet wel voor Amsterdamse rechter komen

'Ik wil vooropstellen dat ik absoluut niet vind dat Thierry Baudet doodgeschoten moet worden of dat hem welke vorm van geweld dan ook aangedaan moet worden', laat de Nijmeegse weten volgens NU.nl. Ze wilde de verklaring afgeven omdat Baudet eerder heeft gezegd zich 'zeer bedreigd' te voelen. 

Lees ook: Vrouw (21) aangehouden voor bedreiging aan adres Baudet bij antiracismedemo

De 21-jarige vrouw legt ook uit waarom ze de uitingen deed tijdens de demonstratie. 'Dit deed ik omdat ik oprecht bezorgd ben over racisme en andere vormen van xenofobie in onze maatschappij. Ook maak ik mij zorgen over de groei van partijen als de PVV en FvD, die dit soort denkbeelden uitdragen.'

Ze zegt de zaak verder te willen verklaren in de rechtbank.