Stad

NL
V

We Are Here kraakt leegstaand kantoorpand in Amstelveen

2 april 2019, 18.42 uur · Aangepast 2 april 2019, 22.24 uur

Tien tot twintig leden van het vluchtelingencollectief We Are Here hebben een leegstaand kantoorpand in Uilenstede in Amstelveen gekraakt.

Bij de ingang is te zien dat ze een groot spandoek hebben opgehangen.

Eerder zat de groep dakloze vluchtelingen in een pand aan het Bijlmerplein. Dit pand werd vandaag door de politie ontruimd.

Kantoorpand
De groep We Are Here schrijft op Facebook dat ze verhuisd zijn naar een kantoorpand, dat in bezit zou zijn van vastgoedorganisatie CBRE. 

Uilenstede ligt in Amstelveen-Noord, net ten zuiden van Buitenveldert. Volgens de uitgeprocedeerden staat het pand sinds juni 2017 leeg.

Reactie burgemeester
Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn laat vanavond weten dat hij de nieuwe kraakactie van We Are Here afkeurt. 'Kraken is verboden in Nederland op basis van de wet Kraken. Het college wil dan ook dat de krakers het pand zo snel mogelijk verlaten.'

Eenhoorn gaat morgen in de loop van de dag het pand bezoeken om de krakers erop de wijzen dat zij niet welkom zijn in Amstelveen, maar zegt erbij dat 'hij deze mensen in Amstelveen niet laat verkommeren'. De waarnemend burgemeester doelt op de dienst Terugkeer en Vertrek waar hij de krakers mee in verbinding wil brengen.