Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Burgemeester Amstelveen bezoekt krakers We Are Here

3 april 2019, 10.28 uur · Aangepast 3 april 2019, 14.52 uur

Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn van Amstelveen heeft vanochtend een bezoek gebracht aan de leden van het vluchtelingencollectief We Are Here. Hij verzocht hen om het kantoorpand, dat zij gisteren in Uilenstede kraakten, te verlaten.

Lees ook: We Are Here kraakt leegstaand kantoorpand in Amstelveen

Eenhoorn liet kort na de kraak al weten dat hij de kraak afkeurt.  'Kraken is verboden in Nederland op basis van de wet Kraken. Het college wil dan ook dat de krakers het pand zo snel mogelijk verlaten.' De waarnemend burgemeester wil de krakers in verbinding brengen met de dienst Terugkeer en Vertrek.

De vluchtelingen kraakten het pand in Amstelveen nadat hun onderkomen aan het Bijlmerplein gisteren werd ontruimd. Ze zijn niet van plan om vrijwillig het pand te verlaten, lieten zij vanochtend weten. De burgemeester gaat overleggen welke vervolgstappen hij gaat nemen.

Lees ook: Loco-burgemeester Amstelveen: We Are Here moet zo snel mogelijk weg

Het is niet de eerste keer dat de groep neerstrijkt in Amstelveen. Afgelopen juni kraakten de vluchtelingen een kantoorpand aan de Amstelveense Rudolf Dieselstraat, na diverse omzwervingen in Amsterdam. De rechter besloot enkele weken later dat het pand ontruimd mocht worden, waarna de groep vertrok.