Politiek

NL
V

Boze Buitenveldertenaren wachten politici op voor opvang

3 april 2019, 23.02 uur · Aangepast 4 april 2019, 09.31 uur

'Waarom moet je je eigen zin doordrijven? Luister naar die burger!' Boze Buitenveldertenaren wachtten woensdagavond de stadsdeelcommissie van Zuid op die op werkbezoek was bij de noodopvang voor ongedocumenteerde asielzoekers aan de Walborg.

Die ligt een kwartiertje lopen van de beoogde nieuwe opvang bij het Gelderlandplein. Het stadsdeel zal volgende week positief adviseren over de komst van die nieuwe opvang. Vorige week maandag waren op een drukbezochte bewonersavond de tegenstanders ruim in de meerderheid. Ze vrezen voor hun veiligheid als de vooral mannelijke ongedocumenteerde asielzoekers in hun wijk komen wonen.

Lees ook: Veel emotie tijdens bijeenkomst opvang ongedocumenteeerden: 'Heftige avond'

Maar tijdens de laatste stadsdeelverkiezingen gingen de meeste stemmen in Buitenveldert naar partijen die voor de opvang van ongedocumenteerde asielzoekers zijn.

Lees ook: Actiecomité Buitenveldert wil naar rechter tegen komst 24-uursopvang

D66'er Angelo Verhoeven, namens Buitenveldert lid van de stadsdeelcommissie: 'Als we kijken naar de locatie die er nu is, is die leeg, is die inzetbaar en ik denk dat we de mensen daar liever opvangen dan ze op straat te laten zwerven zoals op dit moment het geval is.'