Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Nog geen duidelijkheid over compensatie voor te dure bus 55

4 april 2019, 10.41 uur

Er is nog geen duidelijkheid over een oplossing voor het te hoge tarief dat reizigers van bus 55 betalen. Sinds een maand zijn reizigers tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen aangewezen op de vervangende buslijn, die veel duurder is dan de tramlijn die hij vervangt.

De prijs die gebruikers van bus 55 voor een ritje betalen is sinds vorige maand in veel gevallen met meer dan 10 procent gestegen, bleek uit onderzoek van AT5. Hoewel GVB in eerste instantie zei dat die prijsverhoging te maken had met de langere route die de bus nam, gaf de vervoerder uiteindelijk toe dat de hogere ritprijs niet de bedoeling was en werd een compensatieregeling voor gedupeerde reizigers aangekondigd.

Lees ook: Amstelveners door bus 55 stuk duurder uit

De tarieven van de bus blijken echter tot op heden onveranderd. Ook zegt het GVB nog te spreken over de claims die reizigers tot nu toe hebben ingediend. 'De compensatie en het eventuele aanpassen van de tarieven is nog onderwerp van gesprek tussen GVB, Vervoerregio Amsterdam en project Amstelveenlijn', aldus een woordvoerder.