Start van hoofdcontent

Stad

nl

Cornelius Haga Lyceum na loting: 'Wij hebben 135 nieuwe aanmeldingen'

4 april 2019, 13.42 uur · Aangepast 12 april 2019, 21.43 uur

Duizenden basisschoolleerlingen krijgen vanmiddag te horen op welke middelbare school ze zijn ingeloot. Het Cornelius Haga Lyceum laat weten na deze loting 135 nieuwe leerlingen te hebben. Van minstens vijftien scholieren verwacht het schoolbestuur nog dat ze zich later zullen aanmelden.

Vorig jaar lag het aantal aanmeldingen in deze periode volgens directeur-bestuurder Söner Atasoy op tachtig. 'Daarna is er nog zo'n veertig procent meer bijgekomen, dus dat verwachten we nu ook', stelt hij. Dat de school volgens de AIVD en NCTV banden zou hebben onderhouden met een terroristische organisatie lijkt dus geen invloed te hebben op de aanwas van nieuwe leerlingen.

Lees ook: Wethouder heeft geen zicht op extra aanmeldingen Haga Lyceum

Eerder al liet Atasoy in een interview met AT5 weten dat hij actief leerlingen van andere scholen wil gaan 'wegtrekken'. Ook zei hij daarin dat de school 130 tot 150 nieuwe aanmeldingen zou hebben ontvangen na alle ontstane commotie. Het Overleg Schoolbesturen Voortgezet Onderwijs (OSVO) maakt vanmiddag bekend hoeveel leerlingen op hun voorkeursschool terecht zijn gekomen. Aantallen leerlingen per school noemt OSVO daarbij niet. Het door Atasoy genoemde aantal kan OSVO dan ook niet bevestigen.