Koppositie Ajax van korte duur: PSV wint tegen PEC (4-0)

4 april 2019, 20.33 uur

De koppositie van Ajax in de Eredivisie heeft nog geen 24 uur mogen duren. PSV deed wat het moest doen en won vanavond in eigen huis met 4-0 van PEC Zwolle, waarmee de ploeg uit Eindhoven de eerste plek weer overneemt met twee punten verschil.

PSV staat nu aan kop met 70 punten en Ajax volgt met 68 punten. Luuk de Jong opende de score in het Philips Stadion in de 24e minuut. Het zou de rest van de eerste helft nog 1-0 blijven. In de tweede helft werd de score opgeschroefd. Er kwamen nog doelpunten van Steven Bergwijn en Luuk de Jong schoot een tweede keer binnen voor de 3-0. In blessuretijd werd het nog 4-0 door een goal van Donyell Malen nadat enkele minuten eerder een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Woensdagavond wist Ajax te winnen van Emmen met 5-2. Hiermee pakte de ploeg van Erik ten Hag eindelijk weer eens de koppositie. Na afloop hoopte Lasse Schöne dat ze dit keer langer bovenaan zouden staan. 'Van mij mag het wel een paar maanden duren. Dit is wat we moesten doen, de druk erop houden. Ik hoop dat PSV toch anders de wedstrijd in gaat morgen', liet hij weten aan AT5.

Zaterdag zijn de Amsterdammers weer aan zet als ze op bezoek gaan bij Willem II. Bij winst zouden ze dan opnieuw de bovenste plaats van het linkerrijtje kunnen pakken. Een dag later speelt PSV tegen Vitesse, eveneens uit.