Start van hoofdcontent

Stad

nl

Onbekende vrouw uit koffer begraven op Sint Barbara

4 april 2019, 22.19 uur · Aangepast 5 april 2019, 12.53 uur

Het stoffelijk overschot van een jonge vrouw dat in januari op de Zuider IJdijk in Oost in een koffer werd gevonden, heeft vanmiddag een waardig afscheid gekregen op begraafplaats Sint Barbara.

De gemeente en stichting Eenzame Uitvaart hielden vandaag een uitvaart voor haar, ook al weet niemand wie ze is en hoe ze heet. Er was muziek en dichter Joris van Casteren droeg een zelfgeschreven gedicht voor, genaamd 'Transferium Zeeburg'. 'De volledige vernietsing van je zijn, van iemand werd je niemand, zelfs je naam maalden ze fijn.'

Blauwe ogen en bruin haar
Op zaterdagochtend 19 januari werd langs het water een donkergrijze Samsonite koffer aangetroffen. In de koffer zat een romp van een vrouw tussen de 25 en 36 jaar met waarschijnlijk blauwe ogen en bruin haar. Ze droeg een zwarte rok van het merk &Other Stories en een zwarte, doorschijnende top van het merk Expresso.

Lees ook: Wie is de dode vrouw in de koffer? 15.000 euro voor gouden tip

Na de vondst is de politie een uitgebreid onderzoek gestart, maar heeft nog geen idee wie het slachtoffer is. Eerder deze week werd bekend dat de hoofdofficier van justitie een beloning van 15.000 euro uitlooft voor de gouden tip.

De vrouw komt te liggen op een plek speciaal gereserveerd voor onbekende overledenen. Ze krijgt geen steen, alleen een bordje waarop staat 'onbekende overledene' en daaronder een datum.

Morgen meer aandacht voor de zaak in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.