Start van hoofdcontent

Stad

nl

ZAAM corrigeert rector Comenius Lyceum: 'Geen plannen om islamitisch onderwijs aan te bieden'

6 april 2019, 14.08 uur

Stichting ZAAM, de scholengemeenschap waar het Comenius Lyceum onder valt, corrigeert de uitspraken van rector Freek op 't Einde. Er zijn op dit moment geen concrete plannen om islamitisch onderwijs in te voeren op het Comenius.

ZAAM noemt het aanbieden van islamitisch onderwijs op het Comenius 'slechts een denk- en discussieproces'. De stichting reageert daarmee op uitspraken van rector Op 't Einde in het Parool vrijdag.

De rector gaf aan heil te zien in het aanbieden van islamitisch onderwijs op de school, om daarmee een concurrent te worden voor het omstreden Cornelius Haga Lyceum. De rector zei dat 99 procent van de leerlingen van het Comenius gematigd moslim en Amsterdammer is en dat een school die dat met elkaar verbindt, goed zou zijn. 

Blijft bij denkproces
'Graag nuanceren wij de uitspraken van de rector', schrijft de stichting op hun website. 'Binnen ZAAM denken we continu na over diverse onderwerpen, waaronder uiteraard ook hoe we aantrekkelijk onderwijs bieden voor leerlingen met een islamitische achtergrond.'

'Hierbij benadrukken we dat het op dit moment blijft bij een denk- en discussieproces en dat er derhalve nu geen concrete plannen zijn om op korte termijn islamitisch onderwijs op een van onze scholen aan te bieden.'