Start van hoofdcontent

Ajax

nl

PSV verspeelt punten tegen Vitesse: Ajax na speelronde 29 bovenaan

7 april 2019, 18.32 uur · Aangepast 8 april 2019, 09.13 uur

Ajax is koploper van de Eredivisie. PSV verspeelde vanmiddag dure punten in Arnhem tegen Vitesse. De Eindhovenaren en Amsterdammers hebben na speelronde 29 evenveel punten (71), maar Ajax heeft een beter doelsaldo.

Ajax won gisteren tegen Willen II eenvoudig met 1-4. Doelpunten kwamen op naam van Van de Beek, Veltman, Ziyech en een eigen doelpunt van Heerkers. Door de winst stonden de Amsterdammers met één wedstrijd meer gespeeld te hebben twee punten voor op PSV.

Lees ook: Ajax neemt koppositie weer over na 1-4 overwinning op Willem II

De Eindhovenaren trapten vanmiddag om 16:45 uur af tegen Vitesse. PSV beleefde een lastige middag in Arnhem en kwam drie keer op achterstand te staan. Dankzij een rake penalty van Lozano en een doelpunt van De Jong kwam de ploeg weer terug in de wedstrijd.

Vitesse kwam in de 83e minuut voor de derde keer op voorsprong door een rake kopbal van Tim Matavz. Lozano bracht PSV vanaf 16 meter weer op gelijke hoogte na een overtreding in het strafschopgebied van Van der Werff. Eindstand: 3-3.

Nog vijf speelrondes
Door het puntverlies van PSV staat Ajax op basis van doelsaldo bovenaan. De Amsterdammers staan negen doelpunten voor op PSV.

Ajax speelt de komende weken nog in de Eredivisie tegen Excelsior, FC Groningen, Vitesse, De Graafschap en FC Utrecht. PSV moet nog tegen De Graafschap, ADO Den Haag, Willem II, Heracles Almelo en AZ. Op 12 mei eindigt de competitie.