Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tweehonderd man hele nacht druk met verkeersaanpassingen vanwege snorfiets naar rijbaan

7 april 2019, 23.00 uur

Vanaf morgen moeten snorfietsers op veel plekken binnen de ring van het fietspad af. Bij die grote verandering in de stad horen ook de nodige aanpassingen aan de weg. Vijf teams, bij elkaar opgeteld tweehonderd man, brengen vannacht blauwe banen en verkeersborden aan. AT5 liep vanavond alvast mee.

Verspreid over de hele stad worden er 56 blauwe banen aangelegd. Dit doen de zogeheten spuitploegen in rap tempo. Om zes uur 's ochtends moet het werk namelijk al klaar zijn.

'We zijn vanavond om 20:00 uur begonnen en morgenochtend om 6:00 uur moet alles klaar zijn. Daarna komen alle verkeersregelaars op straat en daar moeten we ook de nodige aandacht aan besteden. Dus ik vrees dat ik morgen niet voor tienen in mijn bed lig', zegt projectleider Milo Oehler.

Gewenningsperiode
De aanpassingen zijn nodig aan snorfietsers duidelijk te maken wanneer zij naar de rijbaan moeten. Na ongeveer twee of drie maanden zullen de blauwe banen verdwijnen. Volgens Oehler is er namelijk sprake van een gewenningsperiode voor de snorfietsers. 

Lees ook: Snorfietsers moeten vanaf april verplicht de rijbaan op

Vanaf morgen gaan de nieuwe regels in. Snorfietsers moeten vanaf dan de rijbaan op en bestuurders zijn verplicht een helm te dragen.