Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Forse geluidsoverlast voor huurders luxe Pontsteiger'

8 april 2019, 13.47 uur · Aangepast 8 april 2019, 14.02 uur

Een groep bewoners van de Pontsteiger blijkt al sinds de oplevering van het gebouw in september 2018 last te hebben van geluidsoverlast. Er loopt op dit moment een onderzoek dat moet laten zien of er bouwfouten zijn gemaakt.

Dat meldt Cobouw. Zo zouden bewoners van de luxe woontoren last hebben van telefoongesprekken van buren, deuren die open- en dichtgaan, radio, tv, voetstappen, doortrekkende wc's en stofzuigers. Dit komt de nachtrust van bewoners niet ten goede. 'Soms ga ik bij een vriend slapen om tot rust te komen', citeert Cobouw een bewoner.

Lees ook: Eerste bewoners in Pontsteiger gesignaleerd

'Als er aangebeld wordt bij mijn buren, hoor ik dat. Als de telefoon gaat ook. Als ze beneden de radio aanzetten, hoor ik mijn tv niet meer', beschrijft een andere bewoner de situatie. Na aandringen van enkele bewoners is inmiddels akoestisch onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend. 

Lees ook: Gluren bij de buren: toekomstige bewoners nemen kijkje bij Pontsteiger

Architectenbureau Arons en Gelauff, de ontwerpers van het gebouw, laten in een reactie weten dat ze niets weten van de geluidsproblemen in de Pontsteiger. 'Dit is het eerste geluid dat ik hierover hoor, om het maar even flauw te zeggen', zegt architect Floor Arons tegen Cobouw. Hij zegt verder dat geluidsoverlast verschillende oorzaken kan hebben. 'Bijvoorbeeld verkeerd gelegde vloeren. het hoeft niet aan het gebouw te liggen.'