Start van hoofdcontent

112

nl

Dertienjarige jongen geschept door tram op de Antwerpenbaan

8 april 2019, 16.13 uur · Aangepast 8 april 2019, 17.49 uur

Op de Antwerpenbaan is rond 14.45 uur een jongen geschept door een tram. Zijn fiets is hierbij onder de tram terechtgekomen. Het is niet zeker of hij ook zelf onder de tram terechtkwam.

Het slachtoffer is een dertienjarige jongen. 'Ik had mijn oortjes in en ik had niks door, maar opeens voelde ik een klap', vertelt een jongen die op dat moment in de tram zat. 'Ik hoorde een vrouw schreeuwen: "Het is een jongetje".'

Omstanders vertellen dat het slachtoffer hard aan het gillen was en pijn had aan zijn arm. Ook hij zou oortjes in hebben gehad. 

Zwaar letsel
De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Ook een traumahelikopter is ingezet. De politie heeft de een groot stuk van de weg en trambaan afgezet en onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. 

Het slachtoffer is met spoed met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of de verwondingen levensbedreigend zijn. 

Het openbaar vervoer rijdt een aangepaste route vanwege het ongeval. Tram 2 rijdt tot Louwesweg en bus 61 rijdt om via de Johan Huizingalaan, zo meldt het GVB op Twitter.