Start van hoofdcontent

112

nl

Beelden van aanhoudingen verdachten aanslag Telegraaf vrijgegeven

8 april 2019, 16.21 uur · Aangepast 8 april 2019, 19.04 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van aanhoudingen van twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag op het gebouw van De Telegraaf. Te zien is dat de mannen vanochtend van hun bed worden gelicht.

De aanhoudingen werden verricht door een speciaal arrestatieteam. Het team had ook een kettingzaag, sloophamer en een stormram bij zich. 

Volgens Olivier Dutilh, chef recherche, worden de verdachten hoogstwaarschijnlijk verdacht van meer strafbare feiten dan alleen betrokkenheid bij de aanslag. Welke strafbare feiten dat zullen zijn, is nog niet bekend.

Lees ook: Politie: vermoedelijke bestuurder busje Telegraaf-aanslag aangehouden

Ernstig
Hij noemt de aanslag 'buitengewoon ernstig'. 'Als media schrijven over dingen die kennelijk niet welgevallen zijn en dit soort reacties daar dan op komen, dan raakt dat de fundamenten van de samenleving. Dit kan niet, dit mag niet en dit accepteren we dan ook niet.'

Op verschillende plekken werden vanochtend invallen gedaan in verband met de aanslag op het Telegraaf-pand. Hierbij werden twaalf verdachten aangehouden. Van die verdachten zouden er zes worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag.