112

Scooterrijder gewond na aanrijding met taxi, taxi-chauffeur reed mogelijk onder invloed

8 april 2019, 21.09 uur · Aangepast 9 april 2019, 12.50 uur · Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode

Whatsapp

Bij een ongeluk in West is vanavond een 52-jarige scooterrijder gewond geraakt. De scooter werd tussen twee voertuigen geklemd. Een taxi-bestuurder is aangehouden, omdat hij volgens de politie mogelijk onder invloed reed.

De scooterrijder reed achter een bestelbusje op de Spaarndammerdijk, dat afremde. De scooterrijder remde ook af, maar de taxi daarachter niet. De taxi botste tegen de achterkant van de scooter, die vervolgens op het bestelbusje botste en tussen de twee voertuigen werd geklemd. 

Wond aan knie
De scooterrijder is na behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Hij heeft niets gebroken en is na behandeling aan een wond aan zijn knie naar huis gegaan.

De 18-jarige taxichauffeur moest na het ongeluk een speekseltest doen. Uit die speekseltest kwam naar voren dat hij mogelijk onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. Hij moest daarom een bloedtest doen. 'Daar heeft hij aan meegewerkt, de uitslag volgt pas over een paar weken, dan zal pas blijken of hij daadwerkelijk onder invloed was', zegt een woordvoerder van de politie. 'Daarna zal een rechter zich erover uitspreken.'

Geel kenteken
Sinds vandaag moeten scooters met een blauw kenteken op de rijbaan rijden. De scooter die betrokken was bij dit ongeluk, reed echter met een geel kenteken en hoorde al op de rijbaan thuis. 

De taxichauffeur zat vanochtend nog vast. 

Whatsapp