Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Waar zijn de schommels van de A'dam Toren gebleven?

9 april 2019, 18.50 uur

De schommels op de top van de A'dam Toren: voor de één een gruwel, voor de ander een feestje. Maar ineens is de populaire attractie verdwenen. Waar zijn die 'terrifying' en 'amazing' schommels nou gebleven?

De schommels stonden sinds 2016 het dak van de toren, op honderd meter hoogte. De attractie bestaat uit twee schommels met plek voor vier personen. De schommels werden hydraulisch aangestuurd, met de mogelijkheid om zelf mee te schommelen. Veel toeristen maakten gebruik van de schommels.  

Lees ook: Hoogste schommel van Europa opent op A'dam Toren

Weggetakeld
Maar vanochtend werden ze weggetakeld. Toch, niet getreurd: er komen nieuwe schommels voor terug, laat de woordvoerder van de A'dam Toren aan AT5 weten. De attractie was zo populair, zeker op zonnige dagen en in het weekend, dat er nu grotere schommels worden teruggeplaatst. Die bieden plaats aan zes personen.

Ook worden ze elektrisch aangedreven, zijn ze groter en kunnen ze harder. Bovendien wilden de oude schommels in extreme kou weleens moeilijk op te starten zijn. Morgen komen de nieuwe schommels aan. Vanaf Goede Vrijdag zullen ze, als alles goed gaat, in gebruik worden genomen.