Start van hoofdcontent

112

nl

Tientallen Italiaanse voetbalsupporters met wapens aangehouden

10 april 2019, 16.31 uur · Aangepast 10 april 2019, 18.02 uur

De politie heeft vanmiddag in een metrostel ter hoogte van station Waterlooplein tientallen Italiaanse voetbalsupporters aangehouden. Zij waren in het bezit meerdere wapens.

De wapens werden door de arrestanten in de groep op de grond gegooid toen de politie en de mobiele eenheid ter plaatse kwam. Het gaat om onder andere uitschuifbare wapenstokken, vlaggenstokken, een hamer en ander slagmateriaal.

Vooralsnog lijken de verdachten van Italiaanse afkomst, zo stelt de politie. De arrestanten zijn met bussen overgebracht naar een cellencomplex.

De groep had zich in eerste instantie bij de ArenA opgehouden. Zij stapte een metrostel in richting de binnenstad. Daar werd door agenten gezien dat ze illegaal materiaal bij zich hadden. De Italiaanse politie herkenden leden van de groep als voor hen bekenden uit de Italiaanse voetbalwereld.

Op dit moment wordt vastgesteld wie waar van verdacht wordt en wat er verder met ze gaat gebeuren. Vanavond speelt Ajax tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League.