Ajax-supporters boos over politieoptreden: 'Dit is puur uitlokking van de overheid'

0
Whatsapp

Ajax

Ajax-supporters boos over politieoptreden: 'Dit is puur uitlokking van de overheid'

10 april 2019, 21.44 uur · Aangepast 11 april 2019, 00.02 uur

Het had een feestelijk begin van de avond moeten worden, maar het liep allemaal wat anders dan gepland. Het vuurwerkverbod dat burgemeester Halsema had uitgeroepen schoot bij de supporters in het verkeerde keelgat.

'Dit is typisch Halsema, geen feestje willen bouwen. We staan hier met twintigduizend man en we willen een feestje bouwen, op naar een mooie 2-0 overwinning, bij wijze van spreken. Het gaat altijd goed, er is nooit gezeik', zegt een van de supporters.

Vuurwerkverbod
In aanloop naar de wedstrijd werd bekendgemaakt dat er geen vuurwerk mocht worden afgestoken. Toen de supporters bij het stadion aankwamen werd omgeroepen dat er geen entrada mocht plaatsvinden, dit tot grote teleurstelling van de supporters. 'Met de wedstrijd tegen Madrid kan het allemaal gemakkelijk en vervolgens zegt de gemeente dat we dit niet kunnen toestaan. Dan kan je verwachten dat de Amsterdamse inwoner dan zegt: 'Ik leef mijn eigen leven en ga dit niet accepteren. Dit is puur uitlokking van de overheid en dat vind ik schandalig.'

Lees ook: Beelden: Vuurwerk, waterkanon en politiepaarden op Arenaboulevard

Volgens de politie werden waterkanonnen ingezet om het afgestoken vuurwerk te doven. Maar ook de voetbalfans kregen de douche. 'Moet je eens kijken! Kijk wat ze met ons doen. We zijn 17 jaar we staan daar even voor de gezelligheid. Ze komen ons gewoon natspuiten. Paarden rennen door ons heen', vertelt een groepje jongens.

Tijdens de ongeregeldheden zijn door de politie ook diverse aanhoudingen verricht.

Whatsapp