Afgeladen Marktkantine ontploft na gelijkmaker: 'Ajax mag alleen maar trots zijn'

11 april 2019, 01.33 uur · Aangepast 11 april 2019, 06.45 uur

Niet alleen in het stadion, maar ook in de kroeg werd er natuurlijk vol spanning naar de kraker tussen Ajax en Juventus gekeken. In de Marktkantine hadden zich honderden Ajaxfans verzameld, maar ook in café De Fluiter in West was de spanning om te snijden.

Voor de wedstrijd waren de fans veelal positief gestemd. In café De Fluiter varieerden de voorspelling van 2 -0 tot 4 -1 in het voordeel van Ajax. 'We hoeven em straks alleen nog even op te halen', zo werd optimistisch gesteld.

De daaropvolgende 45 minuten was het angstvallig stil en werd er met ingehouden adem naar het duel gekeken. Ondanks het tegendoelpunt van Cristiano Ronaldo vlak voor rust, hielden de fans de moed erin. 'Als je van Real kan winnen, dan kan je van iedereen winnen.'

Tijdens de rust waren de meningen in de Marktkantine verdeeld. 'Er zijn twee dingen die je niet mag doen. Dat is Ronaldo zo vrij laten lopen en een goal tegen krijgen een minuut voor rust. En we doen het allebei.' Een ander: 'Gewoon zo doorgaan en Ronaldo niet meer vrij laten. Dan komt het goed.'

Vlak na rust volgde er ontlading toen David Neres de gelijkmaker maakte. Na afloop waren de meeste fans dik tevreden. 'Dit had je drie jaar geleden niet kunnen meemaken', aldus een van hen. Een ander: 'We hebben Juventus eigenlijk gewoon van de mat gespeeld en Ajax mag alleen maar trots zijn.'