Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extra onderzoek naar geluid in appartementen Pontsteiger

11 april 2019, 16.38 uur · Aangepast 12 april 2019, 08.50 uur

De bewoners van de luxe woontoren de Pontsteiger hebben veel geluidsoverlast. Vastgoedorganisatie Bouwinvest laat daarom een extra onderzoek doen.

Bouwinvest laat in een reactie aan AT5 weten al sinds vorig jaar november, een maand na de oplevering, klachten te hebben gekregen over geluidsoverlast. Vakblad Cobouw berichtte maandag over de kwestie.

'Aanvankelijk waren wij in de veronderstelling dat deze voornamelijk veroorzaakt werden door de nog lopende bouwactiviteiten', laat een woordvoerder van Bouwinvest weten. 'Toen het voor ons duidelijker werd dat een aantal bewoners ook andere geluidsoverlast hadden, hebben wij, samen met de Vereniging van Eigenaren, opdracht gegeven aan het onafhankelijke, in geluidsmetingen gespecialiseerde adviesbureau Cauberg Huygen om een zogenaamd akoestisch geluidsonderzoek uit te voeren.'

Lees ook: 'Forse geluidsoverlast voor huurders luxe Pontsteiger'

'Voldoen aan eisen'
Uit dit onderzoek moet dus blijken of er bouwfouten zijn gemaakt. Bouwinvest vertelt dat er in februari en maart geluidsmetingen zijn gedaan. 'Hieruit is gebleken dat in alle gemeten situaties zowel de luchtgeluidisolatie als de contactgeluidisolatie voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. Volgens het rapport geven de gemeten niveaus van de onderlinge geluidsisolatie tussen de woningen een goede tot hoge mate van bescherming tegen geluidhinder.'

Extra meting
De Graaf zegt ondanks de uitslag toch een vervolgonderzoek gaat uitvoeren. Tijdens dit onderzoek zullen de geluidsklachten geïnventariseerd worden op adresniveau met een extra meting gedurende een langere periode. 

Het is nog even afwachten wanneer de resultaten van de testen bekend zullen zijn. Wat de vervolgstappen zullen zijn wanneer blijkt of de klachten van de bewoners gegrond zijn, kan De Graaff nog niet beantwoorden.