Start van hoofdcontent

Stad

nl

Temperaturen na fris weekend omhoog

12 april 2019, 13.35 uur · Foto: Jos van Zetten

De jas mag nog even aanblijven en ook het genieten op terrassen laat nog even op zich wachten, maar daar komt vanaf volgende week verandering in. Na het weekend neemt de kans op de zon namelijk flink toe. Donderdag lopen de temperaturen mogelijk op tot zo'n achttien graden.

Vandaag is het weer wat minder gunstig. Er schijnt momenteel een zonnetje maar deze zal in de loop van de middag worden teruggedrongen door meerdere stapelwolken. Er is kans op een enkele bui en voor de tijd van het jaar is het flink fris. De temperatuur ligt rond de acht graden, maar door een koude noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur een stuk lager.

Ook de komende dagen zien we dezelfde weersverwachting. Het is ronduit koud, maar het zonnetje is af en toe wel te zien. Hierna neemt de kans op winterse buien met regen en hagel echter toe.

Heerlijk zonnetje
Vanaf zondag kunnen we de winterkleding weer even opbergen. Het weer wordt vanaf maandag echt goed: 'Voor de liefhebbers van zacht weer is het volgende week veel gunstiger dan dit weekend. We kunnen dan genieten van een heerlijk zonnetje', aldus een meteoroloog van Weeronline.

Op donderdag en vrijdag lopen de temperaturen op tot zo'n achttien of negentien graden. Daarna lijkt het mooie weer opnieuw af te nemen.