Stad

Modeketen Sissy-Boy failliet verklaard

12 april 2019, 14.14 uur · Foto: Google Streetview

Whatsapp

Kledingwinkel Sissy-Boy is vandaag door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. Eerder deze maand vroeg de keten al uitstel van betaling aan.

Sissy-Boy verkeerde eind vorig jaar al in moeilijkheden door tegenvallende verkoopcijfers. Hierdoor kwam de onderneming naar eigen zeggen ernstig onder druk te staan. De directie van de keten probeerde de winkel er weer bovenop te helpen door onder andere in kosten te snijden en te investeren in de winkels.

Lees ook: Kledingwinkel Sissy-Boy vraagt uitstel van betaling aan

Eerder werd ook al gezocht naar een investeerder voor de winkelketen. Dit leidde tot vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf, maar deze trok zich in een later stadium terug.

Bij Sissy-Boy werken zo'n zeshonderd mensen, verspreid over 45 winkels. Het is momenteel nog onduidelijk of de winkels zullen sluiten of dat er een doorstart plaats zal vinden. Vanochtend werd ook al bekend dat warenhuisketen Hudson's Bay problemen heeft om het hoofd boven water te houden. Ook deze winkels kunnen een mogelijk faillissement verwachten. 

Lees ook: 'Einde dreigt voor nieuwkomer Hudson's Bay'

Whatsapp