Start van hoofdcontent

112

nl

Auto Rijkswaterstaat tijdens beveiligen van berger aangereden op de A10

13 april 2019, 11.25 uur · Foto: Politie Team Hoofdwegen

Een automobilist is vanochtend op de A10 Zuid vol op een auto van Rijkswaterstaat geknald. De weginspecteur had de wagen daar juist neergezet om de afhandeling van een ander ongeval te beveiligen.

Rond 06.15u werd de politie gealarmeerd over een eenzijdig ongeval op de buitenring van de A10 Zuid ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

De rijstrook werd met rode kruizen afgezet. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om de plek van het ongeval te beveiligen, zodat een ingeschakeld takelbedrijf de kapotte auto kon wegtakelen.

Terwijl het bergingsbedrijf bezig was met die werkzaamheden, reed een andere auto de auto van Rijkswaterstaat aan. De weginspecteur zat op dat moment niet in het voertuig. De automobilist is nagekeken door ambulancepersoneel.

De politie onderzoekt hoe beide ongevallen konden gebeuren. 'Het is opvallend dat die auto van Rijkswaterstaat werd aangereden, omdat er boven de rijstrook rode kruizen stonden', aldus een politiewoordvoerder. 'Het laat maar weer eens zien hoe gevaarlijk het werken op de snelweg is. We zeggen niet voor niets dat je bij pech altijd achter de vangrail moet wachten op hulp.'