Ruime zege voor Ajax in wedstrijd tegen Excelsior

13 april 2019, 20.38 uur

Ajax heeft met gemak gewonnen van Excelsior in de thuiswedstrijd van de Eredivisie. Het werd 6 - 2, de Ajacieden blijven hierdoor koploper in de competitie.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd zijn er twee grote kansen die Ajax mist. In de tiende minuut wordt er gescoord als Huntelaar vanuit een hoekschop de 1-0 maakt. Vervolgens worden er opnieuw een handvol kansen gemaakt, maar treft de bal telkens keeper Damen.

Beide clubs blijven actief spelen, maar vooralsnog wordt er niet gescoord. Daar komt in de 37e minuut verandering in als Tadic de 2-0 scoort. Drie minuten later is het opnieuw raak en is het Huntelaar die zorgt voor de 3-0. Vervolgens blijft de vaart er goed inzitten. Het is El Hamdaoui die dan de tegenaanval inzet en vanuit een hoekschop de 3-1 maakt.

Actieve wedstrijd
Ook in de tweede helft wordt er van beide kanten actief gespeeld. Nadat De Ligt een trap krijgt van Koolwijk geeft scheidsrechter Van Boekel een strafschop aan de Ajacieden. Tadic legt aan en maakt daar de 4-1 van.

Ajax blijft aanvallend spelen. In de 64e minuut wordt de 5-1 gemaakt, opnieuw door Huntelaar met een scherpe hoekschop. Het is het derde doelpunt van Huntelaar, waardoor hij een hattrick achter zijn naam krijgt.

Kansrijke wedstrijd
Na een wissel worden Veltman en Dolberg ingezet. Dolberg zoekt direct naar kansen en maakt er een kwartier voor het eindsignaal 6-1 van.

Onder het gezang van Ajax-supporters weten de Rotterdammers er toch 6-2 van te maken, als Fortes in de 89e minuut de bal langs Onana het doel in kopt.