Ajax loopt drie doelpunten uit op PSV

14 april 2019, 14.23 uur · Aangepast 14 april 2019, 14.49 uur

PSV heeft tegen De Graafschap niet de inhaalslag kunnen maken die de club in gedachten had. Met 'slechts' 2-1 wisten de Eindhovenaren thuis met de nodige moeite te winnen. Ajax staat dus nog steeds bovenaan en loopt uit in doelsaldo, van plus 9 naar plus 12.

In eigen huis had de ploeg van Mark van Bommel de grootste moeite met een aanvallend De Graafschap. Een wedstrijd die makkelijk gewonnen had moeten worden, bleef tot het eind spannend. PSV kwam niet lekker in de wedstrijd en speelde op momenten slap. De score werd in de eerste helft zelfs geopend door de ploeg uit Doetinchem. Delano Burgzorg kopte een voorzet Leeroy Owusu binnen.

Strafschop Bergwijn
PSV ging flink aan de bak, maar de vele kansen werden stuk voor stuk niet verzilverd. Uiteindelijk zorgde een door Steven Bergwijn benutte strafschop voor de gelijkmaker na ruim een uur spelen. Topscorer Luuk de Jong maakte in de 73e minuut de 2-1.

Kopballetje Schwaab
Maar ook toen ging het nog bijna mis toen Schwaab, net als tegen Ajax, bijna voor eigen doelpunt zorgde. Een kopbal van de verdediger moest door Jeroen Zoet met een katachtige reflex onder de lat vandaan getikt worden.

Ajax en PSV gaan in de strijd om de schaal qua puntenaantal gelijk op. Maar Ajax bezet de eerste plek vanwege een hoger doelsaldo. Eind deze maand gaat Ajax zelf nog op bezoek bij De Graafschap.

Resterend programma:

20-04FC Groningen – Ajax21-04PSV – ADO Den Haag23-04Ajax – Vitesse25-04Willem II – PSV28-04De Graafschap – Ajax28-04PSV – Heracles12-05Ajax – FC Utrecht12-05AZ – PSV