Stad

Korte broeken en rokjes mogen uit de kast, het paasweekend wordt bijzonder zonnig

15 april 2019, 11.55 uur

Jos van Zetten
Jos van Zetten

Je kan de barbecue tevoorschijn halen, de biertjes alvast koud zetten en de optimisten mogen zelfs hun zwemkleding al uit de kast trekken. Het lijkt met 22 graden heerlijk weer te worden het komende paasweekend.

Dat betekent wel: extra snel op zoek naar die chocoladepaaseieren voordat de chocola gaat smelten. Het is een groot verschil met vorig weekend, toen het hagelde en op sommige plekken zelfs sneeuwde.

Lees ook: Temperaturen na fris weekend omhoog

Zal het nu dan écht lekker weer blijven? Aankomende zaterdag wordt het zo'n 20 tot 22 graden, wat maar liefst 14 graden warmer is dan de week ervoor. Op zondag opnieuw volop kans om in een graad of twinitg in de zon te zitten in je korte broek of rokje. Prima weer dus om uitgebreid op het balkon of het terras een paasbrunch te houden.  

Ook op Tweede Paasdag is het feest. Het wordt zo'n twintig graden, maar op sommige plaatsen mogelijk zelfs 25 graden. Of we die temperaturen in Amsterdam zullen halen, is niet zeker. 

Lees ook: Waarschijnlijk koudste pasen sinds 1964

Uniek warm
Bijzonder kan je het weer wel noemen: slechts een keer eerder was het zo warm. Tijdens Eerste Paasdag in 2011 gaf de thermometer maar liefst 26 graden aan. Cijfers van Weeronline geven aan dat de kans op zonnig en droog weer met Pasen maar 4 procent is. De kans dat deze paasdagen in de top tien van warmste paasdagen terechtkomen, lijkt met deze temperaturen dan ook vrij zeker.