Ajax

Kale en Kokkie genieten met volle teugen: 'Dit zal ik nooit meer vergeten'

15 april 2019, 19.57 uur · Aangepast 16 april 2019, 11.52 uur

AT5
AT5

De Ajacieden kunnen deze week op veel lof rekenen van Kale en Kokkie. 'Godallemachtig, wat heb ik genoten!', roept Kale zelfs uit.

Hij doelt daarmee op de 1-1 die Neres net na de rust wist te maken, in de wedstrijd tegen Juventus. 'Die explosie, dat zal ik nooit meer vergeten', aldus Kale. 

Ook het duel met Excelsior kan op bewondering van beide mannen rekenen. 'Drie dagen na zo'n wedstrijd..', begint Kokkie. 'Met alle respect, het is maar Excelsior. Maar dat je dan nog zo kan voetballen!'

Lees ook: Kale en Kokkie zijn niet boos, maar teleurgesteld

Vooral het tempo waarin het team speelde is het onderwerp van gesprek. 'De derde goal, een intikker van Huntelaar, hoe snel dat gaat!', zegt Kale vol verbazing. 

90 minuten aanvallen
Toch kreeg hun club uiteindelijk nog wel twee tegendoelpunten te verwerken. 'Het is inherent aan het spel van Ajax dat je af en toe tegen een goaltje aanloopt', nuanceert Kokkie. 'Ajax is gewoon 90 minuten aan het aanvallen.'

Lees ook: Ruime zege voor Ajax in wedstrijd tegen Excelsior

Zijn collega is het daar niet helemaal mee eens. Hij vindt dat er best nog een doelpunt van de Ajacieden bij had gemogen, ter compensatie. 

'Juventus is banger'
Maar de mannen kijken ondertussen ook alweer vooruit. Want morgen neemt Ajax het opnieuw op tegen Juventus, ditmaal in Turijn. 'Juventus thuis, de statistieken spreken dan niet in je voordeel', weet Kale.

Lees ook: Special over CL-finale van 1996: het is tijd voor revanche op Juventus

Maar Kokkie verwacht dat het wel goedkomt. 'Er is ook geen club die zo voetbalt als Ajax. Juventus is banger dan dat wij zijn.'

Lees ook: Kale en Kokkie verwachten een monsterzege

Ook over de wedstrijd tegen FC Groningen van aankomende zaterdag kan Kokkie kort zijn. 'Groningen gaat eran.'