Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Zondag 5 tot en met zondag 12 mei gaat een bizarre week worden voor Ajax

17 april 2019, 10.28 uur · Aangepast 17 april 2019, 11.12 uur

Nu Ajax zich heeft geplaatst voor de halve finale van de Champions League is duidelijk dat de week van zondag 5 tot en met zondag 12 mei een bizarre week gaat worden voor de ploeg. In die week kunnen ze de KNVB-beker winnen, de finale van de Champions League halen én landskampioen worden. In 23 dagen (20 april tot en met 12 mei) moet Ajax sowieso nog zeven wedstrijden spelen.

De eerste halve finale is op dinsdag 30 april of 1 mei en die speelt Ajax eerst uit, in Engeland, tegen Tottenham Hotspur of Manchester City.

De zondag erop staat de bekerfinale tegen Willem II in de Rotterdamse Kuip op het programma en 2 of 3 dagen later is de return van de halve finale in de Johan Cruijff Arena.

En of het helemaal niets is, de zondag erop is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Utrecht. Als Ajax blijft winnen, dan worden ze waarschijnlijk die wedstrijd kampioen. En mocht Ajax de finale van de Champions League halen dan hebben ze na de 12e eindelijk even rust: die is op zaterdag 1 juni om 21.00 uur in Estadio Metropolitano in Madrid.

Doordat Ajax de halve finale heeft bereikt is de uitwedstrijd tegen De Graafschap naar voren geschoven. Dat had de KNVB vooraf al aangekondigd, die wordt nu op vrijdag 26 april gespeeld. Ajax speelt dan drie competitiewedstrijden in zes dagen (20, 23 en 26 april).