Ajax

KNVB wil Ajax helpen door competitie week op te schuiven

17 april 2019, 23.16 uur

Whatsapp

De KNVB roept alle achttien eredivisieclubs donderdag bij elkaar om te bespreken of de competitie een week kan worden opgeschoven. Op die manier moet Ajax meer rust krijgen op weg naar de halve finale van de Champions League.

Dat meldt VI. De KNVB was er niet vanuit gegaan dat een Nederlandse ploeg in de halve finales van de Champions League zou komen. Nu dat wel het geval is, komt de planning van de wedstrijden in de knel. Op 30 april speelt Ajax de halve finale van de Champions League en daarom wil de KNVB de club de dagen daarvoor rust geven.

De wedstrijd De Graafschap - Ajax stond eerst gepland voor zondag 28 april. De KNVB stelde voor die wedstrijd naar vrijdag 26 april te verschuiven. Dat lijkt nu toch niet mogelijk omdat de veiligheid rond het stadion in Doetinchem dan niet kan worden gegarandeerd. Als de wedstrijd toch op 28 april zou worden gespeeld, zit dit te krap op de halve finale van de CL op 30 april. 

Lees ook: Zondag 5 tot en met zondag 12 mei gaat een bizarre week worden voor Ajax

Daarom doet de KNVB nu een oproep aan de andere clubs in de eredivisie. De bond wil namelijk een voorstel doen om alle wedstrijden vanaf de 33ste speelronde een week op te schuiven. Dat betekent dat alle wedstrijden niet op 28 april worden gespeeld, maar uitgesteld worden naar 12 mei. Morgen zal de KNVB met de clubs overleggen.

Whatsapp