Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Stadsloketten eerder dicht; alleen donderdagavond nog tot 20.00 uur

18 april 2019, 19.12 uur · Aangepast 18 april 2019, 20.12 uur

De gemeente heeft besloten alle zeven stadsloketten eerder dicht te doen. Per 1 september van dit jaar zullen de stadsloketten om 18.00 uur sluiten, waar dit nu nog om 20.00 uur is. Alleen op de donderdagavond zullen de loketten nog tot 20.00 uur open blijven.

De gemeente geeft aan dat het verwacht dat het minder druk gaat worden bij de stadsloketten. Deze verwachting komt door de verlening van de geldigheid van paspoorten en ID-kaarten van vijf naar tien jaar. Hierdoor zullen mensen minder vaak naar een stadsloket moeten voor een verlenging en dus wordt het rustiger, zo redeneert de gemeente. Ook zullen meer diensten online worden aangeboden, zoals nu al het geval is met het verlengen van het rijbewijs en het aankondigen van een huwelijk. 

Eind vorig jaar werden al 42 werknemers van stadsloketten ontslagen. Bovendien eisten flexwerkers een vast contract. Met het eerder sluiten van de stadsloketten worden de besparingen die in het coalitieakkoord waren afgesproken, gerealiseerd.

Lees ook: Flexwerkers Stadsloket eisen vast contract: 'We worden gewoon gedumpt'

De donderdagavond is volgens de gemeente de drukste avond, vandaar de loketten op deze avond wel gewoon tot 20.00 uur open blijven.