0
Whatsapp

112

Amsterdammer meerdere keren geslagen bij straatroof in centrum

19 april 2019, 13.00 uur

De politie heeft beelden vrijgegeven van de verdachte die vermoedelijk twee straatroven pleegde in het centrum.

Het is zondagochtend 17 februari, rond een uur of zeven, als twee Zuid-Afrikaanse toeristen hun hotel uitlopen. Ze lopen vanaf de Plantage Kerklaan richting de hoek van de Muiderstraat en de Nieuwe Herengracht. Daar worden ze plots aangesproken door een man. Het lijkt een vriendelijk gesprek te zijn en na een paar minuten nemen ze afscheid. De verdachte achtervolgt de toeristen en bedreigt ze. De overvalpoging mislukt en de man gaat er vliegensvlug vandoor.

Een paar dagen later, op vrijdag 22 februari, is het opnieuw raak. Dit keer is het een Amsterdams slachtoffer die vermoedelijk door dezelfde man bedreigd en meerdere keren geslagen wordt, mogelijk met een vuurwapen. De verdachte gaat er vandoor met een klein geldbedrag. De politie heeft bewakingsbeelden waarop de straatrover te zien is.

Kort snorretje
De verdachte heeft een donkere huidskleur en is volgens de slachtoffers een man van Afrikaanse afkomst. Daarnaast wordt hij rond de 25 en 35 jaar oud geschat en heeft hij een kort snorretje. Tijdens de roof draagt de man een donkere jas, broek en muts. Ook draagt de man schoenen met ijzeren punten.

De politie hoopt in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de verdachte en de twee straatroven.

Whatsapp