Politiek

Hoop voor 'Tram 14 mot trug'; verdwijnen lijn wordt onderzocht

19 april 2019, 15.09 uur · Aangepast 19 april 2019, 15.26 uur

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van het deels verdwijnen van tramlijn 14. Dat bevestigt een woordvoerder van verkeerswethouder Sharon Dijksma.

Met de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn in juli van het vorig jaar, voerde het GVB een flink aantal veranderingen in het OV-netwerk van Amsterdam door. Een van die veranderingen was het aanpassen van lijn 14, de tram die van het Flevopark in Oost naar het Sloterpark in Nieuw-West reed. Sinds juli rijdt de tram alleen nog van het Centraal Station naar het Flevopark.

Lees ook: Eind deze week rijdt de Noord/Zuidlijn; wat gaat er veranderen?

Deze aanpassing was een doorn in het oog van de actiegroep 'Tram 14 mot blijfe'. Met name bewoners van West waren niet tevreden en voerden tussen 2016 en 2018 druk actie om de tramlijn te behouden. Tevergeefs, zo leek het.

Lees ook: Actiegroep blijft strijden voor behoud Tram 14: 'Wat weg is, kan ook weer terugkomen!'

Maar er is hoop voor de actiegroep, die inmiddels is omgedoopt tot 'Tram 14 mot trug'. Op hun Facebook-pagina is te lezen dat er een onderzoek komt naar de gevolgen van het deels verdwijnen van de lijn. Hiermee is de hoop op een terugkeer van lijn 14 weer aangewakkerd.