Ajax

Veltman ziet 'Europese ontlading' bij Ajax: 'Kampioenschap is heilig nu'

20 april 2019, 22.05 uur · Aangepast 21 april 2019, 08.57 uur

Whatsapp

Joël Veltman is erg opgelucht dat Ajax in een hectische slotfase toch nog de overwinning wist te pakken. De verdediger merkte dat FC Groningen er een een fysieke wedstrijd van wilde maken.

'Nou, als we de komende drie wedstrijden zo winnen, dan teken ik daarvoor hoor', reageert Veltman lachend op het verzoek het niet meer zo spannend te maken. 'In deze fase, met nog drie wedstrijden te gaan, is het kampioenschap heilig.

Lees ook: Huntelaar redt Ajax in zeer moeizaam uitduel in Groningen

Toch geeft Veltman toe dat Ajax het wel heel spannend maakte. 'Groningen uit is altijd heel lastig. Er is altijd strijd en dat zag je ook wel in de statistieken, aan de kaarten. Het was echt een strijdwedstrijd.' Hoewel Ajax door de fysieke strijd weinig in het eigen spel kwam, ligt zo'n strijdwedstrijd Veltman wel. 'Ik ga daar graag in mee hoor. Ik doe daar niet voor onder'. 

Etentje

De speler die alle aandacht naar zich toetrok aan de kant van Ajax was natuurlijk Klaas-Jan Huntelaar. De spits scoorde de bevrijdende 0-1 en trok zijn shirt uit. Dat had hij beter niet kunnen doen, want vijf minuten later kreeg hij zijn tweede gele kaart voor een elleboogstoot richting Memisevic en kon hij vertrekken.

'Hij is natuurlijk de man van de wedstrijd, maar kreeg ook een rode kaart', zegt Veltman over zijn ploeggenoot. 'Het zal wel veel over hem gaan. Ik hoorde al dat hij een etentje gaat organiseren, dus daar teken ik voor.'

Uiteindelijk zal toch vooral het doelpunt van Huntelaar onthouden worden, omdat Ajax daardoor drie zeer belangrijke punten pakt. De ontlading was dan ook groot bij de Amsterdammers. 'Dat was super, ik zag Donny (Van de Beek, red.) op z'n knieëen... Het voelde een beetje als een Europese wedstrijd. Je weet in welke fase je zit, nog drie wedstrijden nu. Vandaar de ontlading.'

Whatsapp