Start van hoofdcontent

112

nl

Gewapende overvaller tankstation Osdorp vult rugzak met geld en sigaretten

21 april 2019, 12.50 uur

Een medewerkster van een tankstation in Nieuw-West staat eind januari oog in oog met een overvaller. De man stapt direct op de vrouw af en bedreigt haar met een mes. De overvaller gaat ervandoor met een goedgevulde tas. De politie wil nu in contact komen met mensen die mogelijk meer van de overval weten.

Het is woensdagochtend, rond uur of zeven als er een man het tankstation aan de Meer en Vaart binnenloopt. Het lijkt er even op dat hij naar de toonbank wil lopen, maar hij bedenkt zich gelijk als hij de medewerkster ziet staan. Hij loopt op haar af en grijpt haar bij haar arm. De man dreigt met een mes en wil dat de vrouw met hem naar de kassa loopt. Dat gebeurt ook. De man heeft vrij spel en vult zijn rugzak met de inhoud van de kassalade en meerdere pakjes sigaretten. Met zijn volle tas neemt hij vervolgens vliegensvlug de benen.
 
 
Het slachtoffer is tijdens de overval niet gewond geraakt, maar zij is wel ontzettend geschrokken. 'Dit wil niemand meemaken als je gewoon rustig aan het werk bent. Het is verschrikkelijk wat haar is overkomen', vertelt een woordvoerder van de politie in het AT5 programma Bureau 020. De politie hoopt daarom in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de overval en de verdachte.
 
Signalement
Naast de beelden heeft de politie ook het signalement van de verdachte. De man heeft een normaal postuur, is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en heeft een licht getinte huidskleur. Tijdens de overval is de man gehuld in volledig zwarte kleding. Zo draagt hij onder andere een zwarte jas, een broek, schoenen en een trui met capuchon. Ook draagt hij een zwarte zonnebril, een rugzak en vermoedelijk blauwe handschoenen.