Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vondelpark bezaaid met pizzadozen en blikjes na zomerse zaterdag

21 april 2019, 13.39 uur · Aangepast 21 april 2019, 13.59 uur · Foto: Aimee

Amsterdammers trokken gisteren massaal naar het Vondelpark om daar van de zon te genieten, maar wie dat vandaag doet treft een stuk minder fraai park aan. Overal liggen hopen met afval en ook op de grasvelden wemelt het van de troep.

Vrijwel iedere afvalbak in het park puilt sinds gisteravond uit van het vuilnis en rondom de bakken liggen weer bergen met blikjes, pizzadozen en boodschappentassen vol met nog meer afval. 

Lees ook: Parkbeheer Vondelpark gaat 'zichtbaarder reinigen' om afval tegen te gaan

Mensen die vanochtend een wandelingetje maakten hadden weinig goede woorden over voor de ravage die zij aantroffen. Onder meer schrijfster Saskia Noort uitte haar verbazing en vraagt zich af of het woord 'verpoosschaamte' al bestaat. 

'Vreselijk'
Een andere Twitteraar noemt het vreselijk en komt met het idee om agenten in burger te laten rondlopen in het park, zodat zij 'fikse boetes' kunnen uitdelen aan iedereen die zijn afval zo achterlaat. 

Het gebeurt vaak op zonnige dagen dat het Vondelpark wordt bezaaid met afval. Vooral tijdens zomerse weekeinden zoals deze wordt het park flink vervuild achtergelaten.