Ajax

Ajaxfans kijken alvast massaal naar vliegtickets voor CL-finale in Madrid

21 april 2019, 15.26 uur · Aangepast 21 april 2019, 16.19 uur

Whatsapp

De Champions League-overwinningen op Real Madrid en Juventus hebben veel fans het vertrouwen gegeven dat Ajax ook de finale in Madrid haalt. Uit een analyse van Vliegtickets.nl blijkt dat de interesse in vluchten met naar de Spaanse hoofdstad met driekwart is toegenomen.

Zakenzender BNR Nieuwsradio belde vandaag met Sander van Veen van Vliegtickets.nl, die uitlegt dat er na Juventus-Ajax volop wordt gezocht naar tickets van Amsterdam naar Madrid vlak voor en op 1 juni, de dag van de finale.

Lees ook: +31 6 18192943: Op de Ruys de Beerenbrouckstraat thv Abraham Kuyperplein is een kind aangereden op het zebrapad.

+31 6 18192943: Geen voorrang verleend bij zebra, mogelijk door te hard rijden, wordt in de buurt gezegd.">Ajax bereikt halve finale Champions League na winst op Juventus (1-2)

De fans hebben duidelijk veel geloof in het halen van de finale, maar beseffen dat het ook in de halve finale uiteraard mis kan gaan tegen Tottenham Hotspur. Van Veen: 'Je ziet dat de emotie toeneemt en dat mensen denken: zou de finale er in zitten? Echt boeken is dan wel weer een stapje verder, het is nu vooral oriënteren.'

Prijzen stijgen flink
Deze toename in interesse heeft ook een nadelig effect. Zo zijn de prijzen van de beschikbare vluchten rond die precieze datum ook flink gestegen. 'Vliegtuigmaatschappijen spelen daar handig op in. Normaal gesproken vlieg je van Amsterdam naar Madrid voor 100 of 125 euro, nu kost een ticket tussen de 150 en 350 euro', zegt Van Veen. 

Lees ook: Feest in kroegen na overwinning op Juventus: 'Trots om Amsterdammer te zijn!'

Voor mensen die niets met Ajax hebben, maar wel rond die datum naar Madrid willen, is het volgens Van Veen raadzaam om te kijken naar vluchten die niet vanuit Amsterdam vertrekken. 'Dat kan een hoop schelen. Je ziet dat vluchten vanaf Brussel of Charleroi nog vrij identiek zijn aan de normale prijzen.'

Whatsapp